У «Дії» можна згенерувати Covid-сертифікат на підставі ПЛР-тесту

2089 0
Ним можна користуватися, зокрема у «жовтій» та «червоній» зоні.
Фото: novyny.online.ua

Фото: novyny.online.ua

У додатку «Дія» можна згенерувати сертифікат на підставі негативного результату ПЛР-тесту. Такий документ буде дійсним упродовж 72 годин після тестування. Про це повідомляє Громадське з посиланням на портал «Дія».

Сертифікати на підставі ПЛР-тесту доступні у «Дії» для Android та iOS. Ним можна користуватися, зокрема у «жовтій» та «червоній» зоні.

Читайте також: Які фактори підвищують ризик виникнення тромбозів і до чого тут вакцинація. Пояснення

У «Дії» пояснюють, як згенерувати такий сертифікат:

  • Авторизуйтесь на порталі зручним способом або встановіть застосунок з App Store, Google Play, AppGallery чи за посиланням go.diia.app.
  • На головному екрані натисніть «Додати Covid-сертифікат» або в послугах виберіть «Covid- сертифікат», натисніть «Почати».
  • Серед типів сертифікатів виберіть «Covid-сертифікат на підставі ПЛР-тесту».
  • Надайте згоду на передачу медичних даних та натисніть «Отримати сертифікат».
  • Covid-сертифікат про одужання з’явиться в розділі «Документи».

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я пропонує внести зміни до постанови №1236 і в такий спосіб посилити карантинні обмеження для регіонів у «жовтому» рівні епідемічної небезпеки. Окрім цього, відповідно до змін, скоротять термін дії «жовтих» сертифікатів вакцинації про одне щеплення від Сovid-19. Він буде становити 30 днів, а раніше був чинний 120. Детальніше про зміни читайте в новині.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!