У Дрогобичі демонтують аварійний будинок, де два роки тому загинуло вісім людей

919 0
В результаті обвалу одного з під’їздів під завалами загинули вісім людей.

У Дрогобичі на вулиці Грушевського 101/1, де 27 серпня 2019 року стався обвал, планують демонтувати аварійну будівлю в найближчий час. Про це повідомили у Дрогобицькій міській раді.

Читайте також: Постраждалим через обвал у Дрогобичі виділять гроші з обласного бюджету

«27 серпня виповнилося два роки із часу трагедії на Грушевського 101/1. В результаті обвалу одного із під’їздів будинку під завалами загинули вісім людей, серед яких діти. Будівлю визнали аварійною», - зазначили у пресслужбі.

Зазначимо, що на придбання нових осель для мешканців будинку Кабінет міністрів у 2020 році виділив понад 40 млн гривень.

У Дрогобицькій міськраді кажуть, що на будівлю тривалий час був накладений арешт, тривали слідчі дії та з’ясовували причину завалу.

Арешт зняли у червні цього року і зараз шукають організацію чи фахівців, які б могли розібрати будівлю на Грушевського 101/1 у найближчий час.

Читайте також: Усе про трагедію в Дрогобичі в один клік

Нагадаємо, що у ніч з 27 на 28 серпня перед третьою ночі у чотириповерховому житловому будинку в Дрогобичі, що на Львівщині, обвалився під'їзд з першого по четвертий поверх.

Загалом у під'їзді на момент обвалу будинку перебували 15 людей, з яких 8 загинули:

  • чоловік 1962 року народження
  • жінка 1975 року народження
  • чоловік 1977 року народження
  • жінка 1940 року народження
  • жінка 1955 року народження
  • хлопчик 2014 року народження
  • жінка 1939 року народження
  • жінка 1998 року народження

Спочатку рятувальники інформували, що причиною обвалу був вибух газу. Натомість, як повідомили на сторінці «Львівгаз» на Фейсбуку, їхні спеціалісти провели обстеження підземних газопроводів, підвалів, під’їздів, контрольних трубок та всіх інших підземних інженерних комунікацій в радіусі 50 м на загазованість навколо будинку. Витоків природного газу не виявили.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!