Київ

У дружини голови «Київміськбуду» знайшли віллу у Франції за €20 млн – розслідування

1222 0
Компанія, зареєстрована на дружину директора «Київміськбуду», придбала віллу три роки тому.

Компанія дружини президента «Київміськбуду» Ігоря Кушніра у 2019-2020 роках придбала французьку фірму, на яку оформлена розкішна вілла на Лазуровому узбережжі з орієнтовною вартістю у €20 мільйонів. Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

Як повідомили журналісти-розслідувачі, вілла розташована у містечку Вільфранш-сюр-Мер, поблизу Ніцци. Вілла має назву Cayo і площу у 850 квадратних метрів. Всередині 6 спалень та особистих ванних кімнат, велика вітальня у бежевих тонах, винний льох, простора кухня. Маєток розташовано на закритій території, площею у понад 5 000 квадратів. Також є басейн з панорамним видом на море, великий сад і гараж на вісім авто.

Процес купівлі розпочався у 2019 році, коли кіпрська компанія Оксани Кушнір Koksi Holding домовилася про купівлю французької фірми SCP Cayo (на яку і записано віллу) та сплатила аванс. Фінальний етап оформлення відбувся навесні 2020-го. Підтвердження цієї операції журналісти знайшли й у фінансових документах компанії, яка продала компанію Koksi Holding Оксани Кушнір, і в аудиторському звіті самої Koksi Holding. В останньому йдеться про вартість у майже €19 мільйонів. Французькі рієлтори, з якими Bihus.Info консультувалися перед ефіром, оцінили маєток у €20 мільйонів.

 

 

У відповідь на прохання журналістів прокоментувати купівлю дорогого активу Ігор Кушнір листом відповів, що не є власником ні рухомого, ні нерухомого майна поза межами України.

Нагадаємо, Ігор Кушнір понад 10 років обіймає посаду президента «Київміськбуду» – компанії, яка на 80% належить місту Київ. Раніше журналісти Bihus.Info показали, як на виведеній землі з Київміськбуду у Козині бізнес-оточення та родичі Ігоря Кушніра збудували закрите котеджне містечко. Вартість зведених там будинків можна оцінити у понад $3 мільйони.

Тоді ж діяльністю «Київміськбуду» зацікавилися і в Національному антикорупційному бюро, а Київрада створила спеціальну комісію щодо перевірки фактів опублікованих в ЗМІ щодо діяльності «Київміськбуду». Справи компанії в останні роки йшли не надто добре, а на початку 2023-го вона призупинила будівельні роботи та просила про додаткове фінансування з бюджету.

Додамо, «Київміськбуд» досі не відновив будівництво 18 обʼєктів у столиці. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!