У дитячій лікарні Львова планують відкрити стаціонарне дитяче психіатричне відділення

1368 0
З липня у лікарні планують підписати з Національною службою здоров’я України пакет мобільної психіатричної допомоги.
фото: www.quickanddirtytips.com

фото: www.quickanddirtytips.com

У Львівській міській дитячій клінічній лікарні, що на вул. Орлика, планують відкрити стаціонарне дитяче психіатричне відділення.

Читайте також: У міській дитячій лікарні Львова відкрили Центр психічного здоров'я

За словами головного лікаря міської дитячої лікарні Дмитра Квіта, оскільки дитячий психоневрологічний диспансер, який працював на вул. Драгоманова, ліквідували, великий сегмент дітей виявився поза медичною опікою. Відтак, у березні цього року у консультативній поліклініці дитячої лікарні запрацював Центр психічного здоров’я для дітей та підлітків, віком до 18 років. Тут фахівці надають комплексну медичну й психологічну допомогу.

«Щомісячно тут ми приймаємо близько сотні пацієнтів, з липня плануємо розширити пакет по цьому виду допомоги, зокрема підписати з Національною службою здоров’я України пакет мобільної психіатричної допомоги. Якщо буде потреба, то дуже ймовірно, найближчим часом ми відкриємо стаціонарне дитяче психіатричне відділення», – каже головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт.

Як наголосила керівниця Центру психічного здоров’я, дитяча психіатриня Наталія Железцова, необхідність створення центру обговорювали давно.

Читайте також: «Вірус справді змінився». Яким зараз є портрет хворого на Covid-19

«Україна вже кілька років поспіль займає перше місце в Європі за кількістю психічних розладів, і ця кількість постійно зростає. За офіційними даними, 20% дітей у світі страждають на психічні розлади», – каже Наталія Железцова.

У центрі надаватимуть комплексну медичну та психологічну допомогу дітям та підліткам з психологічними проблемами, проводитимуть діагностику, реабілітацію, психокорекцію, логокорекцію – тобто повний супровід дітей, а також сімейне консультування та психологічну підтримку. А також тим, в кого порушення психологічного та мовленнєвого розвитку, проблеми спілкування, розлади спектру аутизму, порушення соціальної адаптації, порушення шкільних навичок, розлади харчової поведінки, синдром дефіциту уваги, гіперактивність, тривожні розлади, страхи, напади паніки тощо.

Особливість роботи такого центру також у тому, що він співпрацює з усіма відділеннями медзакладу, а тому батьки матимуть можливість проконсультуватися у будь-якого дотичного спеціаліста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!