У Франківському районі Львова планують змінити перевізника сміття

3587 0
Львівська міська рада ініціює розірвання угод з перевізниками, які не можуть впоратися з вивезенням сміття або скидають його у невстановлених місцях.
фото: expres.ua

фото: expres.ua

«Сьогодні найслабшою є позиція компанії «САТ», яка обслуговує частину Франківського району. В них велике перенакопичення на майданчиках. Сьогодні в районі буде засідання відповідної комісії. Я думаю, що ця комісія прийме рішення щодо розірвання угод з компанією «САТ» і ми будемо оголошувати конкурс для інших перевізників», – сказав міський голова Андрій Садовий на уточнення Tvoemisto.tv
 
Нагадаємо, на сьогодні у Львові працює шість компаній, що мають вивозити сміття із різних районів Львова. Для вивезення сміття ці компанії зокрема замовляють послуги інших приватних підприємств. Як встановило видання «Наші Гроші. Львів», компанії «Спецкомунтранс-Львів», «Санком» та «Аве-Львів» укладали угоди з підприємствами, що мають ознаки фіктивності. Відтак правоохоронці розслідують розкрадання бюджетних коштів. 
 
У відповіді на запит видання «Наші Гроші.Львів» розпорядник коштів ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс» повідомив, що за перші три місяці ТОВ «Спецавтотранс-Львів» («САТ») отримало 1,99 млн грн. Це найменша сума з усіх шести компаній. ТОВ «АВЕ-Львів» освоїло 26,24 млн грн, ТОВ «Санком» – 16,12 млн грн, ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс» – 14,67 млн грн, ТОВ «Грінера Україна» – 5,04 млн грн, ТОВ «ДВ-Екосвіт» – 3,32 млн грн.
 
 
За 2016 рік «Львівспецкомунтранс» звітував про понад 93 млн грн, витрачених з бюджету на вивезення сміття. Лише за перші три місяці 2017 року йдеться про понад 67 млн грн. 
 
Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!