Київ

У Гостомелі відкрили Штаб документування воєнних злочинів росіян

725 0
У штабі співробітники Головного слідчого управління Нацполіції реєструватимуть та опрацьовуватимуть свідчення місцевих жителів.

У Гостомелі на Київщині правоохоронці відкрили Штаб документування воєнних злочинів росіян під час повномасштабного вторгнення на територію регіону. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Штаб створили для оперативної та зручної комунікації слідчих Нацполіції та жителів Гостомельської об'єднаної територіальні громади (ОТГ). Йдеться про громадян, які поки не надали свідчення про діяльність російськийх військ під час окупації регіону або наразі надають інформацію правоохоронцям.

У поліції поінформували, що для фіксації й документування воєнних злочинів РФ слідчі співпрацюють із міжнародною правозахисною групою Global Rights Compliance. Їхні спільні висновки та зібрані докази будуть використані у судах над російськими воєнними злочинцями — у тому числі міжнародних.

«Більшість воєнних злочинів розкривається саме завдяки свідченням наших громадян. Будь ласка, не будьте байдужими — допоможіть нам встановити справедливість та покарати винних»,— йдеться у повідомленні.

У поліції зауважили, що якщо хтось із жителів, чи друзів, знайомих, сусідів або родичів стали свідками або потерпілим від воєнних злочинів потрібно:

  • прийти за адресою: селище Гостомель, вул. Остромирська, 37 (Будинок культури)
  • звернутися за номером телефону: +380638785822
  • написати на імейл: [email protected]
  • залишити свідчення у телеграм-каналі "Воєнні злочини Гостомельської ОТГ".

 

Як ми писали, Служба безпеки України ідентифікувала російського військового, який причетний до масових катувань та вбивства мирних жителів під час тимчасової окупації Київщини. 

Нагадаємо, поліція оголосила підозри трьом російським військовим, які розстрілювали мирних жителів на Житомирській трасі під час окупації Київщини. 

Також відомо, що правоохоронці завершили розслідування стосовно двох офіцерів армії РФ, яких звинувачують у скоєнні воєнних злочинів під час тимчасової окупації Київщини минулого року. Справу передали в суд. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!