Київ

В Україні судитимуть двох росіян, які катували цивільних під Броварами під час окупації Київщини

723 0
Воєнні злочинці утримували цивільного 5 днів зі зв'язаними за спиною руками, морили голодом і не давали води.

Завершено досудове розслідування стосовно двох офіцерів армії РФ, яких звинувачують у скоєнні воєнних злочинів під час тимчасової окупації Київщини минулого року. Про це інформує Офіс генерального прокурора.

Як з'ясувало слідство, у березні 2022 року в окупованому селі Богданівка Броварського району російські військові побачили в лісосмузі місцевого жителя. Щоб затримати чоловіка, вони вистрілили йому в ногу і на броньованій машині привезли до місця своєї дислокації.

Там потерпілого утримували 5 днів зі зв'язаними за спиною руками, морили голодом і не давали води. Солдати РФ не надали йому медичну допомогу після поранення. Російські офіцери допитували полоненого цивільного про співпрацю зі Збройними Силами України.

За вказівкою своїх командирів солдати окупаційних військ били і катували заручника, прострелили йому руку. Пізніше вони отримали наказ розстріляти українця.

Солдати РФ не зробили цього, бо були впевнені, що полонений помре від втрати крові. Його залишили зі зв'язаними руками в приміщенні, де проводився допит. Через деякий час заручнику вдалося втекти.

Крім цього випадку, є й інші потерпілі від знущань російських командирів. Окупанти стріляли поблизу людей, що ховалися в підвалі, погрожували вбивством. Одному з мирних мешканців російські військові під час допиту прострелили ногу.

Заочно судитимуть командира мотострілецького батальйону 15-ої окремої мотострілецької бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу збройних сил РФ та заступника командира роти того ж батальйону за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Максимальне покарання за цими статтями передбачає до 12 років ув'язнення.

Влітку СБУ встановила особи воєнних злочинців. Йдеться про командира батальйону майора Максіма Краснощокова та заступника командира роти майора Алєксандра Васільєва.

Як ми писали, Служба безпеки України ідентифікувала російського військового, який причетний до масових катувань та вбивства мирних жителів під час тимчасової окупації Київщини. 

Нагадаємо, поліція оголосила підозри трьом російським військовим, які розстрілювали мирних жителів на Житомирській трасі під час окупації Київщини. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!