У храмі Петра та Павла консервують старовинні фрески. Фото

2130 0
У Львові триває другий етап реставрації та консервації старовинних фресок Гарнізонного храму.
Фото: Назар Притула

Фото: Назар Притула

У Гарнізонному храмі Петра і Павла УГКЦ, колишньому костелі єзуїтів продовжують роботи консервації фресок на склепіннях будівлі. Майстерню організували під склепінням.

Нагадаємо, минулого року у Гарнізонному храмі Петра і Павла УГКЦ оголосили про збір грошей для початку другого етапу відновлення старовинних фресок XVІII ст. Реставратори укріплюють малярство та тиньки, що осипаються, розчищають поверхні стінопису, укріплюють розшаровані тиньки та доповнюють їхні втрати. Одним із етапів передбачається проведення естетичної реставрації, що полягає у доповненні втрат фарбового шару.

Читайте також: Як виглядають відреставровані фрески костелу єзуїтів у Львові. Фото

Роботи з реставрації були відновлені у квітні цього року. Вони відбуватимуться у два етапи і триватимуть до 2022 року: два роки триватиме технічна консервація та ще два — естетична реставрація. Попередня вартість реставраційних робіт складає 425 тисяч доларів.

Фото управління охорони історичного середовища 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!