Київ

У Кличка вважають, що Києву не потрібна військова адміністрація

969 0
Київ — єдине місто, де зараз немає прямих військових дій, але працює військова адміністрація
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У фракції «УДАР» заявили про те, що столиці не потрібна Київська міська військова адміністрація. Чи згодні з цим в Офісі президента, наразі невідомо. Про те, що МВА не потрібна, повідомив співголова фракції «УДАР» у Київраді Дмитро Білоцерковець у коментарі LIGA.net.

За його словами, Київська міська військова адміністрація, створена указом президента в лютому 2022 року, існує «лише для одного»: щоб у міського голови Віталія Кличка не було повноцінних повноважень.

«Київ — єдине місто, де зараз немає прямих військових дій, але працює військова адміністрація… Було незрозуміло, чиї розпорядження мають виконувати директори департаментів: міського голови або керівника КМВА», — заявив Білоцерковець.

Депутатка Київської міської ради від «Слуги Народу» Ксенія Семенова у коментарі LIGA.net запевнила, що колапсу немає, адже департаменти досі перебувають у підпорядкуванні міського голови.

«Кличко призначає і звільняє голів департаментів. Вони навіть не підзвітні міськраді», — пояснила Семенова.

Водночас як пише Бабель з посиланням на близького до Кличка співрозмовника, Офіс президента нібито планує «поставити свою людину» на місце Кличка в Київську міську державну адміністрацію.

Зараз найбільш імовірний кандидат, як стверджує джерело видання, — це міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. Саме тому ОП, мовляв, активно інтегрує його в життя столиці.

Кілька співрозмовників в оточенні Кличка говорять, що міністр подає інформацію в такому ключі, щоб зменшити рейтинг чинного міського голови та збільшити свій.

«Камишін під час цих перевірок влаштовував "95 квартал". В одному з укриттів побачив піаніно, запропонував міському голові зіграти, той відповів, що не буде робити концерти», — каже соратник Кличка і додає, що жодного прямого діалогу у Кличка з президентом, Андрієм Єрмаком або Олексієм Кулебою зараз немає.

Водночас усі звинувачення в упередженості стосовно Кличка в Офісі президента заперечують. Так, заступник голови ОП Олексій Кулеба зазначив, що за недбалість посадовців не повинен відповідати охоронець.

«Не треба спрощувати ситуацію до конфлікту когось із кимось. Сталася трагедія. Загинули три людини. Ця трагедія — результат системних проблем в управлінні містом», — сказав він у коментарі виданню «Бабель».

Нагадаємо, Кличко заявив, що його фактично позбавляють важелів управлінні містом, тому Київрада звернеться до президента з проханням повернути право меру подавати кандидатури на призначення та звільнення голів районів столиці. Він також звернеться до СБУ щодо дій голів районів. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!