Київ

У КМДА спростовують інформацію про вирубку дерев на оболоні, де будуватимуть паркінг

818 0
Натомість у відповідь на запит «Твого міста» у «Київзеленбуд» все ж визнали, що вирубка була.

У КМДА відповіли на інформацію про видалення дерев, що нібито мало місце у ніч проти 10 квітня на вулиці Прирічній в Оболонському районі, та зазначили, що вона не відповідає дійсності. Про це йдеться у релізі на Офіційному порталі Києва.

У міськвладі повідомили, що для перевірки інформації, поширеної низкою медіа, та з’ясування всіх обставин було здійснено обстеження території за участю КП УЗН Оболонського району як балансоутримувача території, фахівців Державної екологічної інспекції Столичного округу та місцевих активістів. Як інформує КО «Київзеленбуд», під час перевірки порушень не виявлено.

Натомість у відповідь на запит «Твого міста» у «Київзеленбуд» все ж визнали, що вирубка була:

«Працівниками КП по утриманню зелених насаджень Оболонського районну м. Києва було проведено роботи по зняттю сухостійних та аварійних дерев за вищезазначеною адресою, згідно з актом обстеження зелених насаджень No 954 – А від 28.11.2022 року», – йдеться у відповіді на запит.
 
 
Також, комунальники повідомляють, що основну частину видалених дерев становила саме перестійна верба ламка, яка мала значні ушкодження стовбура, трухляву серцевину та становили небезпеку для відвідувачів. Окрім цього, у КП УЗН Оболонського району інформують, що висадження нових зелених насаджень на місці видалених сухостійних та аварійних дерев заплановано у квітні-травні поточного року.
 
Нагадаємо, про вирубку понад 60 дерев повідомили активісти організації «Парк Прирічна». Вони також припустили, що ці роботи здійснювали навмисно вночі, оскільки ймовірно, що там облаштовуватимуть проїзд до мегапаркінгу, який планують там побудувати, або під інші споруди, які хочуть там зводити.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!