У Криму – вибухи. Влада загарбників заявляє, що працює ППО

1027 0
«Губернатор» Севастополя Михайло Развожаєв заявляє, що над аеродромом Бельбек «засоби ППО збили безпілотний літальний апарат».

Російські і місцеві телеграм-канали повідомляють про вибухи на військовому аеродромі окупантів у Севастополі, проте влада загарбників запевняє, що у регіоні працює протиповітряна оборона, передає УП. 

Як стверджує так званий «губернатор» Севастополя Михайло Развожаєв, над аеродромом Бельбек «засоби ППО збили безпілотний літальний апарат». Також він запевняє, що жодних пошкоджень немає і ніхто не постраждав. Це уже другий за вечір нібито збитий росіянами у Криму безпілотник, за версією окупантів.

Додамо, що журналіст агентства Reuters із посиланням на джерела в окупованому Криму пише, що в районі Севастополя пролунало щонайменше чотири вибухи.

Зазначимо, що ввечері 18 серпня мешканці Керчі в окупованому Криму чули вибухи, окупанти заявили про спрацювання системи ППО. За даними з соцмереж, перші гучні вибухи «вся Керч почула»о 20:42. О 20:56 пролунав ще один потужний звук, схожий на вибух. Окупанти заявили, що у Керчі працювало ППО і вони нібито збили безпілотник.

Читайте також: У Криму знову лунають вибухи. Що відомо

Нагадаємо, що біля населеного пункту Новофедорівка в окупованому Криму 9 серпня прогриміли декілька вибухів на території військового аеродрому.

В міноборони росії повідомили, що сталася детонація декількох авіаційних боєприпасів на аеродромі «Саки». У Сакському районі оголосили евакуацію населення. російські медіа повідомляють про приблизно 30 евакуйованих із будинків поряд з аеродромом. Їх мають розселити у пансіонатах і готелях. Окупанти повідомили про 5 поранених та 1 загиблого внаслідок вибухів. Окупаційний «глава» Криму Сергій Аксьонов заявив, що «ситуація локалізована та перебуває під контролем».

Крім того, у вівторок вранці, 16 серпня, у Джанкойському районі окупованого росією Криму вранці 16 серпня чути вибухи і видно вогонь. Ймовірно, вибухнув російський склад боєприпасів у селищі Майське.

Міністерство оборони України відреагувало на події і зазначило, що не може встановити причину займання, яке призвело до вибухів на території військового аеродрому в Криму. Однак вкотре нагадало про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.

Пізніше президент України Володимир Зеленський заявив, що російська війна проти України має завершитися звільненням українського півострова. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!