У Криму знову лунають вибухи. Що відомо

1968 0
Вибух стався в районі села Майське поблизу Джанкоя.
Скріншот з відео

Скріншот з відео

У вівторок вранці, 16 серпня, у Джанкойському районі окупованого росією Криму вранці 16 серпня чути вибухи і видно вогонь. Ймовірно, вибухнув російський склад боєприпасів у селищі Майське. Про це повідомляє Українська правда. 

За попередньою інформацією, вибух стався в районі села Майське поблизу Джанкоя. Місцеві мешканці кажуть, що чули гучні хлопки, і публікують відео пожежі на території трансформаторної підстанції.

Читайте також: Ми знаємо, що у Криму підтримають ЗСУ

Зазначимо, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив у Фейсбуці, що горить російська військова частина в селищі Азовське.

«Повідомляють з тимчасово окупованого Криму: влучне попадання по військовій частині орків у селищі Qalay (нині Азовське) Джанкойського району», — написав він. 

Він додав, що влучили у сховище боєприпасів, «звуки від вибухів далеко прокочуються степом».

Читайте також: «Ця війна почалася з Криму і має закінчитися Кримом», – Зеленський

Мер окупованого Криму заявив, що виїхав до Майського. Наразі причини інциденту з'ясовуються. Подробиці поки невідомі.

 

Додамо, що українська сторона поки не коментувала вибухи на півострові.

Нагадаємо, що біля населеного пункту Новофедорівка в окупованому Криму 9 серпня прогриміли декілька вибухів на території військового аеродрому.

В міноборони росії повідомили, що сталася детонація декількох авіаційних боєприпасів на аеродромі «Саки». У Сакському районі оголосили евакуацію населення. російські медіа повідомляють про приблизно 30 евакуйованих із будинків поряд з аеродромом. Їх мають розселити у пансіонатах і готелях. Окупанти повідомили про 5 поранених та 1 загиблого внаслідок вибухів. Окупаційний «глава» Криму Сергій Аксьонов заявив, що «ситуація локалізована та перебуває під контролем».

Міністерство оборони України відреагувало на події і зазначило, що не може встановити причину займання, яке призвело до вибухів на території військового аеродрому в Криму. Однак вкотре нагадало про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.

Пізніше президент України Володимир Зеленський заявив, що російська війна проти України має завершитися звільненням українського півострова. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!