У Криму повідомляють про нові вибухи під Сімферополем

2162 0
Місцеві мешканці стверджуть, що пролунало кілька вибухів.
На фото - аеродром у смт Гвардійське Сімферопольського району до вибухів / Maxar

На фото - аеродром у смт Гвардійське Сімферопольського району до вибухів / Maxar

Над військовою авіабазою у селищі Гвардійське Сімферопольського району Криму стоять клуби чорного диму, повідомляють росЗМІ. За словами місцевих жителів, раніше на території військового об'єкту пролунало кілька вибухів.передає УП. 

Додають, що військові відомства та правоохоронні органи перевіряють версію з атакою малим безпілотним літальним апаратом на склад боєприпасів.

Глава Bellingcat Христо Грозєв сказав, що на авіабазі було 12 літаків СУ-24М і 12 СУ-25СМ. Аеродром входив до складу ВМФ росії.

Читайте також: «Ця війна почалася з Криму і має закінчитися Кримом», – Зеленський

Зазначимо, що сьогодні вранці, 16 серпня, у Джанкойському районі окупованого росією Криму вранці також було чутно вибухи і видно вогонь. Ймовірно, вибухнув російський склад боєприпасів у селищі Майське. 

Вибухи у Гвардійському, а раніше - в Джанкої та Новофедорівці. Гугл мапа, УП

Нагадаємо, що біля населеного пункту Новофедорівка в окупованому Криму 9 серпня прогриміли декілька вибухів на території військового аеродрому.

В міноборони росії повідомили, що сталася детонація декількох авіаційних боєприпасів на аеродромі «Саки». У Сакському районі оголосили евакуацію населення. російські медіа повідомляють про приблизно 30 евакуйованих із будинків поряд з аеродромом. Їх мають розселити у пансіонатах і готелях. Окупанти повідомили про 5 поранених та 1 загиблого внаслідок вибухів. Окупаційний «глава» Криму Сергій Аксьонов заявив, що «ситуація локалізована та перебуває під контролем».

Міністерство оборони України відреагувало на події і зазначило, що не може встановити причину займання, яке призвело до вибухів на території військового аеродрому в Криму. Однак вкотре нагадало про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.

Пізніше президент України Володимир Зеленський заявив, що російська війна проти України має завершитися звільненням українського півострова. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!