У Львові оновлять один з кварталів забудови XIX століття

2151 0
На вулиці Героїв УПА пропонують звести дві житлові будівлі.
Візуалізація Швець та партнери

Візуалізація Швець та партнери

У Львові на вул. Героїв УПА, 11 пропонують збудувати багатоквартирні житлові будинки з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом. Про це повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час засідання виконавчого комітету ЛМР 2 лютого. 

Ця ділянка розміщена на початку вулиці Героїв УПА поблизу повороту на вул. С. Бандери. Загальна площа ділянки 0,0989 га. Цільове призначення – для будівництва і обслуговування багатоквартирного дитлового будинку. Це є зона Ж-2. 

Містобудівний розрахунок винесли на розгляд містобудівної ради, адже в зоні Ж-2 допустиме будівництво до 6-ти поверхів. За Опорним планом Львова це є режим забудови 2-7, який допускає висотність по фронту вулиці до 18 м до гребеню даху. 

Фотофіксація

Йдеться про ділянку в історичному ареалі міста, в кварталі сформованої XIX ст. забудови з окремими доповленнями XX ст. і періоду радянського часу й незалежної України. На вулиці є ряд виробничих та складських приміщень в середині кварталу.

Відповідно до генплану пропонують розташувати дві житлові будівлі. Одна 5-поверхова по вул. Героїв УПА. Прохід до внутрішнього двору збережуть, у ньому будуть спортивні та дитячі майданчики, які могли б доповнити територію сусіднього будинку. Також буде 6-поверховий будинок площею 420 кв.м. (42%).

Загалом облаштують 16 квартир. На першому поверсі пропонують розмістити комерцію. У 5-поверховому будинку на Героїв Упа передбачили підземний паркінг на 20 паркомісць та з зоною укриття.

 

Замовником матеріалу є ТОВ «Резерв Плюс». За даними YouControl, вона належить до групи компаній «Інтергал-буд», а також є замовником будівництва ЖК Mill Town на вулиці Лемківській у Львові. Ключовою особою у цій девелоперській і будівельній групі є екснардеп Володимир Зубик, який за даними Руху «Чесно» 8 разів фігурував у журналістських розслідуваннях, зокрема його пов'язують з владними зловживаннями, махінаціями з природними ресурсами та шахрайськими аферами. 

Нагадаємо, що відповідний проєкт розглядали на архітектурно-містобудівній раді 4 жовтня 2023 року. Тоді Антон Коломєйцев зазначив про недоречність трьох вікон на даховому поверсі, тож тепер їх забрали з ескізу і зменшили кількість квартир з 23 до 16 квартир.

Наталія Вареник

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!