У Львові неподалік Привокзального ринку пропонують збудувати нові ЖК з підземним паркінгом

7133 0
Виникло питання щодо розміру паркомісць у плані підвалу одного з будинків.
Візуалізація ШВЕЦЬ ТА ПАРТНЕРИ

Візуалізація ШВЕЦЬ ТА ПАРТНЕРИ

У Львові на вул. Героїв УПА, 11 пропонують збудувати багатоквартирні житлові будинки з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом. 4 жовтня це питання обговорили на архітектурно-містобудівній раді і погодили містобудівний розрахунок проєкту. 

Ця ділянка розміщена на початку вулиця Героїв УПА поблизу повороту на вул. С. Бандери. Загальна площа ділянки 0,0989 га. Цільове призначення – для будівництва і обслуговування багатоквартирного дитлового будинку. Це є зона Ж-2. 

Містобудівний розрахунок винесли на розгляд містобудівної ради, адже в зоні Ж-2 допустиме будівництво до 6-ти поверхів. За Опорним планом Львова це є режим забудови 2-7, який допускає висотність по фронту вулиці до 18 м до гребеню даху. 

Фотофіксація

На фото видно, що це є незабудована ділянка. У внутрішньому дворі розташовані споруди 1-2 поверхові споруди, в яких приймають макулатури та металолом, майстерні. 

Відповідно до генплану, пропонують розташувати дві житлові будівлі. Одна 5-поверхова по вул. Героїв УПА. Прохід до внутрішнього двору збережуть, у ньому будуть спортивні та дитячі майданчики, які могли б доповнити територію сусіднього будинку. Також буде 6-поверховий будинок площею 420 кв.м. (42%).

Читайте також: «Мені не соромно за формат забудови у Львові», – головний архітектор

Загалом вийде 23 квартири, загальна їхня площа 1428 кв.м. Максимальна кількість мешканців – не більше 64 осіб. На першому поверсі пропонують розмістити комерцію. У 5-поверховому будинку на Героїв Упа передбачили підземний паркінг на 23 паркомісця та з зоною укриття.

Виникло питання щодо розміру паркомісць у плані підвалу. Головний інженер ЛКП «Інститут просторового розвитку» Сергій Фіалковський зазначив, що забудовник передбачив замало місця для паркування і на практиці в підвалі не розмістяться всі 23 автівки.

«Звичайно, коли ми будемо розтавляти колони то воно може все змінитись та підкорегуватись. Це лише схематично», – відповів представник компанії розробника проєкту Данило Швець.

З забудовою не межують пам’ятки архітектури. Найближча – на куті вулиць Опільського та Антоновича. 

«Я зараз багато спілкуюсь з пам’яткоохоронцями. Висота новобудови має бути меншою за подвійну висоту пам’ятки. Шість поверхів це не мало, з цією будівлею точно доведеться працювати зі спецалістами. Я розумію, що він не закриває сприйняття пам’ятки на куті, але він заважатиме на їхному фоні. В будь-якому разі взаємодія з пам’ятками вимагаж взаємодії з фахівцями із візуального сприйняття. Можливо, це вимагатиме корегування поверховості будинку», – зазначив головний архітектор державного інституту проєктування міст «Містопроект» Юрій Столяров.

Читайте також: «Підемо на пікет, якщо її закриють». Що буде з останньою комунальною лазньою Львова

Водночас головний архітектор Львова Антон Коломєйцев додав про недоречність трьох вікон на даховому поверсі:

«Це такий підйом вертикальний. На мою думку, це виглядатиме надмірно в вистрої цілої вулиці. Наразі я б сформував повноцінний останній поверх, але з конкретним відступом від фасаду вулиці».

Нагадаємо, що «Привокзальний» ринок у Львові планують переоблаштувати як громадський простір під накриттям, де продаватимуть овочі та фрукти. Також у планах, які реалізовуватимуть після перемоги, створення простору на площі Липневій, що поряд. 

Додамо. що на вул. Героїв Упа останню комунальну лазню планують переобладнати в реабілітаційний центр. Детальніше про його історію та плани забудови читайте у матеріалі

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!