Київ

У Києві акторка Наталка Денисенко безкоштовно навчить української мови на онлайн-курсі

1069 0
Старт курсу – 1 травня. Участь – абсолютно безкоштовна. Долучитися можна з будь-якої точки світу.
Фото: Наталка Денисенко / Інстаграм

Фото: Наталка Денисенко / Інстаграм

Всеукраїнський рух «Єдині» оголошує про старт набору на 13-ий онлайн курс підтримки у переході на українську. Амбасадоркою 13-го курсу стане українська акторка театру, кіно та дубляжу, дикторка, режисерка та телеведуча Наталка Денисенко, інформує КМДА.

«Після 24 лютого я свідомо перейшла на українську, адже не хочу бути тією людиною, яку прийшли «звільняти» окупанти. Я розумію, що комусь складно це зробити, але якщо нашим бійцям не важко нас захищати, то чому нам має бути легко спілкуватися російською? Хай краще буде важко зробити якесь зусилля й заговорити рідною мовою», – каже Наталка Денисенко.

Тривалість курсу – 28 днів. Після засвоєння граматичного курсу можна пройти тестування та отримати сертифікат. 

«Єдині» пропонують: курс переходу на українську мову (навчання та психологічна підтримка) і граматичний курс (удосконалення й вивчення граматики, лексики, вимови). Зокрема, під час навчання всіх охочих очікують: 

  • щоденні завдання та навчальні матеріали; 
  • поради психолога під час переходу; 
  • розмовні клуби – очні та онлайн;  
  • аудіо-, відеозаписи до уроків; 
  • тести; 
  • підбірки корисних джерел для поглиблення знань про граматику та лексику української мови; 
  • онлайн-ігри з вивчення української; 
  • навчальні класи онлайн;
  • Friendly-чати підтримки. 

 

Реєстрація – на сайті.

Довідково. За рік команда «Єдиних» допомогла заговорити українською 80 000 учасникам. Розмовні клуби «Єдині»  працюють у 25 містах України та за кордоном – у Любліні, Варшаві,  Роттердамі, Вільнюсі, Гельсінкі, Празі та на Кіпрі. До проєкту долучилися 35 членів команди, 335 вчителів, 500 волонтерів. Всеукраїнський рух «Єдині» також запускає розмовні клуби наживо на звільнених територіях Харківщини й Херсонщини. Запит на допомогу в переході на українську «Єдині» отримали від Харкова, Балаклії, Ізюмського району, Чугуєва, Старого Салтова, Херсона, Чорнобаївки, Миролюбівки, Білозерської громади, Великої Олександрівки та Бериславського району.  

 
ТЕГИ: мова

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!