Київ

У Києві бізнесмен хоче збудувати веслувальну базу. Місцеві вже збирають підписи проти будівництва

988 0
Столичний бізнесмен хоче побудувати на Русанівській косі веслувальну базу, проте місцеві проти.

Київський бізнесмен хоче втілити «проєкт своєї мрії» – збудувати веслувальну базу на Русанівській косі. Місцеві жителі категорично проти такого будівництва і збирають підписи під петицією.

44-річний Жан Запорожець – керівник компаній «Саннація» та «ЛікоПром», засновник клубу з веслування на човнах «Драгонбот». Днями він опублікував у соцмережах візуалізації того, як, на його думку, має виглядати веслувальна база на Русанівці.

«На цій базі мало бути все з сучасного життя на вигляд і функціонування з майбутнього. Роздягальня, спортзал на всі сезони, укриття, майданчик для занять спортом, освітлення навколо, сховані під землю смітники з сортуванням за призначенням, шість туалетів, елінг для човнів, оглядовий майданчик на даху», – пише він.

Згідно з ескізом, передбачається будівництво двоповерхового будинку на галявині поруч із мостом з Русанівської набережної на вулицю Раїси Окіпної. На першому поверсі – кафе, на другому – оглядовий майданчик для джазових концертів.

Читайте також: прокуратура вимагає звільнити від самобуду ділянку біля озера «Срібний кіл»

Як повідомляє об’єднання жителів Русанівки, Запорожець ходив зі своїм проєктом до чиновників, директорів КП «Плесо» та УЗН Дніпровського району, втім поки отримав лише попередні усні домовленості. Жодних офіційних розглядів пропозиція не проходила.

Зі свого боку, жителі також провели перемовини з цими ж керівниками й отримали від них запевнення, що Русанівська коса має бути захищена від забудови.

Жителі Русанівки наголошують, що саме по собі будівництво знищить частину коси з її флорою та фауною, й така забудова в рекреаційній зоні суперечить законодавству та Генплану. Якщо відвідувачі бази приїжджатимуть на автомобілях, то паркуватися їм буде ніде. На цій території також немає каналізації, тож незрозуміло, як проєктувальники уявляють собі розміщення туалетів. Проведення джазових концертів також шкодитиме тваринам.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!