Київ

У Києві на місці знесених кіосків на Берестейській комунальники облаштували зелену зону без лавочок. Причина

718 0
Раніше тут пропонували встановити лавки, однак мешканці виступили проти через їх вірогідне використання як місце для розпиття алкогольних напоїв.

На вулиці Табірній, що поблизу ст. м «Берестейська» після демонтажу МАФів взялися за влаштування зеленої зони. Про це розповіли у КО «Київзеленбуд».
 
Так, біля зупинки громадського транспорту висадили понад 1200 багаторічних і 900 злакових рослин, тепер тут ростуть групи гісоп, айстр Морозко, ехінацеї, ромашки, лілейники, фаляріс, пеннісетум, снить, кніфофея, осока, енотера. Також висаджено 300 кущів бирючини та посіяно газон на 700 кв. м, і це не все – зеленбудівці продовжують роботи з благоустрою ділянки.
 
«На відміну від МАФів, рослини не лише додають простору затишку, а й чистять повітря, що особливо важливо для пішохідних вулиць вздовж автомобільних доріг. Коли багаторічники розростуться, тут буде справжня зелена оаза», – вказали у зеленбуді.
 
 
 
 
 
Нагадаємо, раніше на місці демонтованих кіосків пропонували встановити лавки, однак мешканці виступили проти через їх вірогідне використання як місце для розпиття алкогольних напоїв, а комунальники вказали на наявність парку поруч, а також можливе ускладнення руху для пішоходів у напрямку до зупинки та станції метро.
 
Додамо, у «Київзеленбуд» також показали, як виглядає новий сквер на Шулявці, який облаштували на місці демонтованих МАФів.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!