Київ

Сквер замість МАФів: у «Київзеленбуд» показали, як зараз виглядає зелена зона на Шулявці

1082 0
Роботи з облаштування наближаються до завершення.
Фото: Олексій Король / Facebook

Фото: Олексій Король / Facebook

У Києві поблизу ст. м. «Шулявська» демонтували незаконні торговельні споруди та готують новий громадський простір до відкриття. Про це повідомив гендиректор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.
 
Зазначається, що постійна комісія Київради з питань екологічної політики вже погодила території статус зеленої зони, тому КО «Київзеленбуд» починає роботу над юридичним оформленням ділянки, а згодом і над благоустроєм.
 
За словами Олексія Короля, територія, яка майже 20 років була захаращеною, стала інклюзивною; МАФи та інші незаконні споруди, які закривали евакуаційний вихід з метро прибрали. Загалом тут облаштували комфортний та затишний сквер, який матиме великий потік людей та стане місцем відпочинку та зустрічей.
 
 
 

Додамо, капремонт ще триває, там встановлюють освітлення, підключають систему поливу та досаджують рослини. Зазначимо, концепцією облаштування простору біля станцій метро зеленбудівці називають не лише доріжки, лави й урни, а й сучасне озеленення, зокрема тут був зроблений акцент на чагарниках та багаторічних рослинах.

Нагадаємо, раніше «Київзеленбуд», домігся демонтажу МАФів, які, як виявилося, були оформлені як капітальні споруди із правом приватної власності за корупційною схемою.

Фото: Олексій Король / Facebook

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!