Київ

У Києві на місцях демонтованих МАФів облаштовуватимуть зелені зони. Деталі

792 0
Таким чином у КМДА хочуть поліпшувати благоустрій столиці.
Фото: Мирослава Смірнова / проєкт скверу поблизу станції метро «Героїв Дніпра»

Фото: Мирослава Смірнова / проєкт скверу поблизу станції метро «Героїв Дніпра»

Влада Києва почала перевірки територій після демонтажу незаконних МАФів у Шевченківському і Святошинському районах. У КМДА планують на деяких локаціях замість колишніх торгових точок облаштувати сквери чи громадські простори. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, передає пресслужба КМДА.

Він нагадав, що Рада оборони Києва ухвалила рішення про демонтаж МАФів на шляхах евакуації населення насамперед біля станцій метрополітену.

Як зауважив посадовець, деякі об’єкти після знесення МАФів уже приведені до ладу. Так, у Шевченківському районі біля станції метро «Політехнічний інститут», де були демонтовані торгові точки, створено громадський простір. Також сквер облаштовують біля станції метро «Шулявська». Біля станції метро «Героїв Дніпра» планується комплексний благоустрій.

Читайте також: сквер замість МАФів. Як на метро «Героїв Дніпра» облаштовують зелену зону (фото)

«Цього року там з’явиться якісно спланована зелена зона», – розповів Петро Пантелеєв.

У КМДА також прагнуть зробити в’їзди до столиці чистими, охайними і без звалищ. Тож наступним проєктом благоустрою, за словами Петра Пантелеєва, буде Берестейський проспект.

«Ця магістраль — головний вʼїзд до Києва із західного напрямку. Вона повинна бути впорядкована відповідно до європейських стандартів, а не бути територією, де постійно накопичується сміття, і люди скаржаться на антисанітарію», –пояснив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, за квітень, який був оголошений місяцем благоустрою столиці, Департамент КМДА спільно з комунальним підприємством «Київблагоустрій» демонтували вже більше 120 незаконних тимчасовий споруд.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!