Київ

У Києві на Софійській площі відкрили інсталяцію, присвячену Азовсталі

813 0
Інсталяція присвячена річниці виходу українських військових з Азовсталі.
Фото: Фейсбук

Фото: Фейсбук

На Софійській площі у Києві Асоціація родин захисників «Азовсталі» встановила скульптуру-символ стійкості українських військовополонених з «Азовсталі».
 
20 травня Асоціація родин захисників «Азовсталі» відкрила на Софійській площі інсталяцію, присвячену мужності оборонців Маріуполя. Символ рук полонених, закованих в кайданки, за місяць створили скульптор Ян Беспалько в команді митців Наталії Башкатової, Анастасії Семененко, Дениса Петришина, Валентини Ярощук, Дарини Дриги та Володимира Третьяка за підтримки бетонної майстерні TVERDO на Арт-Завод Платформа.
 
За словами митців, скульптура символізує віру та незламність героїв, які знаходяться в полоні, але також покликана показати їхнім рідним, що світ та Україна бачить ці страждання, співпереживає та докладає всіх зусиль для того, щоб повернути коханих людей.
 
Такі меморіали є в Британії, Австралії, Фінляндії, Малайзії та Франції. Тож, відкриваючи цю інсталяцію, ми також проводимо межу між нами та окупантами – ми шануємо своїх героїв: живих, загиблих та невільних.
 
Під час відкриття інсталяції свої промови на підтримку полонених та їхніх родин сказали: захисники «Азовсталі» з «Азову» – Руслан «Давід» Сербов та Дмитро «Дипломат» Андрющенко, парамедикиня Юлія Паєвська «Тайра», сестра в.о. командира 36 бригади Сергія Волинського Тетяна Харько та представниці Асоціації Ольга Андріанова, Євгенія Синельник та Катерина Прокопенко.
 
Асоціація родин захисників «Азовсталі» повідомляє, що інсталяція стоятиме на площі допоки весь гарнізон «Маріуполь» не повернеться додому.
 
 
 
Нагадаємо, у Києві презентували фестиваль мобільного фотомистецтва.

 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!