Київ

У Києві настоятель костелу святого Миколая презентував книгу. Кошти планують спрямувати на відновлення храму

1029 0
Автор книги – настоятель Миколаївського костелу направить кошти від продажу на відновлення храму.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Києві презентували книгу «Вісім щасливих доріг до святості» доктора теології та настоятеля  костелу святого Миколая о. Павла Вишковського ОМІ. Про це йдеться у дописі парафії храму.

Повідомляється, що кошти, отримані з продажу книг, направлять на відновлення костелу св. Миколая в Києві.

У дописі римсько-католицької парафії св. Миколая зазначили, що не випадково презентували книгу саме 1 травня:

«Відповідно до меморандуму саме до 1 травня 2022 року, тобто рік тому, Міністерство культури та інформаційної політики України зобов’язалось вжити заходів з метою підготовки необхідної документації для укладення з Релігійною громадою охоронного договору на приміщення Костелу. Однак так і не дотримало обіцянки», – нагадали у парафії.

Зазначимо, 1 червня 2022 року, відповідно до Меморандуму підписаного між Міністерством культури та інформаційної політики та парафією, костел св. Миколая мав бути переданий римокатоликам.

У Мінкульті торік у липні пояснювали, що не встигли зробити передачу через повномасштабну війну і будуть працювати, аби завершити підготовку відповідних документів до кінця 2023 року. Процес затримується через юридичні нюанси: указ президента від 1995 року забороняє органам виконавчої влади передавати закріплене за національними закладами України майно, яке перебуває у власності держави, іншим організаціям (костел перебуває на балансі Національного будинку органної та камерної музики України).

Також Мінкульт має перемістити Будинок музики в іншу рівноцінну будівлю, яку мало би надати місто, але міністерство та місто кілька років не могли знайти відповідного приміщення. Одною з ймовірних будівель називався Жовтневий палац, однак там немає органу.

 
Tvoemisto.tv ще 10 квітня звернулося із запитом до Міністерства культури та інформаційної політики щодо передачі будівлі у постійне користування римо-католицькій парафії, однак відповідь ні у відведений п'ятиденний термін, ні станом на через 1 травня, ми не отримали.

Фото: Римсько-католицька парафія св. Миколая в Києві / Facebook

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!