У Києві перейменували провулок, названий на честь російського села

845 0
Він розташований у Голосіївському районі.
Дерусифікація в Києві. Фото: з відкритих джерел

Дерусифікація в Києві. Фото: з відкритих джерел

У Голосіївському районі Києва перейменували провулок Холмогорський на Ольвійський. Про це повідомляють у Київській міській раді. 

«Провулок назвали на честь російського села Холмогори, яке розташоване на території російської федерації. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» обрали нову назву цього провулку. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 5 663 голоси, набрала пропозиція – Ольвійський. Нова назва запропонована на честь античного міста на Чорноморському узбережжі – Ольвія (тепер Миколаївська область)», – пояснюють там. 

Потім перейменування підтримали депутати Київської міської ради. 

Читайте також: У Києві та ще семи областях сьогодні відключатимуть світло 

Нагадаємо, раніше проспект Героїв Сталінграда перейменували на проспект Володимира Івасюка. Додамо, що в столиці активно триває дерусифікація. Зокрема, минулого місяця Київська міська рада перейменувала понад 40 вулиць в різних районах.

Також додамо, що у столиці знесли пам’ятник Олександру Пушкіну. Демонтаж присвятили лейтенанту Збройних сил України Денису Антіпову «Буку».

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!