Без «російської драми». У Києві перейменували театр імені Лесі Українки

1599 0
Раніше у назві театру вживали сполучення «російської драми».

Кабінет міністрів перейменував театр імені Лесі Українки у Києві. Відповідна постанова №804 опублікована на сайті уряду. 

Тепер замість назви «Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки» він називатиметься «Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки». 

Читайте також: Нацбанк вводить в обіг пам’ятні монети «Ой у лузі червона калина» 

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики разом з Мінцифрою запустили опитування про майбутнє символіки на щиті монумента Батьківщина-мати у Києві. Наразі там розташований радянський символ − герб СРСР.

Також додамо, що на сайті Кабінету міністрів створили петицію з вимогою перейменувати Національну музичну академію України імені Чайковського на честь українського композитора. Уряд розгляне її, якщо вона набере 25 тисяч голосів. Консерваторію пропонують назвати на честь таких українських композиторів, як Симеон Пекалицький, Микола Дилецький, Іван Домарацький, Герман Левицький, Артемій Ведель, Максим Березовський або Борис Лятошинський.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!