У Києві перейменували вулицю, названу на честь радянського пілота-штурмовика

1007 0
Активна дерусифікація триває.
Вулиця Авіаконструкторська. Фото: Київська міська рада

Вулиця Авіаконструкторська. Фото: Київська міська рада

У Києві перейменували вулицю Генерала Вітрука у Святошинському райони на вулицю Авіаконструкторську. Про це повідомили у Київській міській раді. 

«Вулиця Генерала Вітрука була названа на честь радянського пілота-штурмовика, генерал-майора Андрія Вітрука. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 14 074 голоси, набрала пропозиція – Авіаконструкторська. Нова назва запропонована на честь авіаконструкторів, оскільки вулиця розташована у житловому масиві «Авіамістечко», – пояснюють там. 

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Генерала Вітрука на Авіаконструкторську.

Додамо, що зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Читайте також: У Києві допускають евакуацію 3 млн людей у разі повного вимкнення електроенергії

Нагадаємо, у Києві перейменували понад 180 міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами. Також у застосунку «Київ Цифровий» запустили опитування щодо доцільності повернення історичних назв ще 32 міським об’єктам. 

Додамо,що недощавно в Києві знесли пам’ятник Олександру Пушкіну. Демонтаж присвятили лейтенанту Збройних сил України Денису Антіпову «Буку».

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!