У Києві повернули двом земельним ділянкам статуси скверів

918 0
Рішення винесли стосовно ділянки по вулиці Щусєва та на проспекті Івасюка.
Ілюстративне фото / відкриті джерела

Ілюстративне фото / відкриті джерела

Депутатський корпус Київської міської ради на засіданні 9 лютого повернув статус території зелених насаджень загального користування земельній ділянці по вулиці Щусєва у Шевченківському районі.

У 2009 році Київрада надала апарату Ради національної безпеки і оборони України цю земельну ділянку для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків із підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури на вулиці Щусєва, і водночас внесла зміни до Генерального плану міста Києва та проєкту планування його приміської зони на період до 2020 року, а також змінила цільове призначення даної території.

Читайте також: Повітрофлотський проспект перейменувати не можна залишити

«Вказана земельна ділянка наразі використовується як територія скверу, догляд за яким здійснює КО «Київзеленбуд». У 2020 році члени територіальної громади міста Києва подали клопотання про створення об’єкта зеленого господарства на цій території, а саме парку. У тому ж році Департаментом земельних ресурсів КМДА було підготовлено та подано до Київської міської ради проєкт рішення про надання КО «Київзеленбуд» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення зазначеної земельної ділянки в їх постійне користування задля обслуговування та експлуатації території зелених насаджень. Згодом проєкт рішення було розглянуто та підтримано двома профільними комісіями Київради. Проте через судові спори із апаратом Ради національної безпеки і оборони України проєкт рішення Київської міської ради було відкликано», – наголосив Володимир Бондаренко.

Також на сьогоднішньому засіданні повернули статус скверу земельній ділянці на проспекті Володимира Івасюка, 44-Б. Орієнтовна площа зеленої зони складає 0,94 га. За відповідне рішення проголосували 70 депутатів Київради.

Читайте також: у Дарницькому районі Києва пролунав вибух

За словами членкині постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Мирослави Смірнової, у сквері будуть проведені роботи з благоустрою та озеленення території, задля сприяння захисту зелених насаджень від знищення та підвищенню екологічної та санітарно-епідеміологічної ситуації.

«Важливо зберегти рекреаційні функції даної земельної ділянки та задовольнити законні інтереси киян. Ми збільшуємо кількість зелених зон у місті та створюємо сучасні сквери та парки у всіх мікрорайонах», – зазначила Мирослава Смірнова.

Нагадаємо, столичні зеленбудівці отримали нову техніку від Мюнхена. Чотири автівки «Київзеленбуд» буде використовувати при догляді за столичними парками та скверами.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!