У Києві пропонують змінити назву університету імені Черняховського, яку присвоїли за часів Януковича

6670 0
Іван Черняховський - радянський воєначальник, який брав участь у боротьбі проти українських повстанців.
Фото: Big Kyiv

Фото: Big Kyiv

Депутати Київської міської ради хочуть звернутись до президента України та міністра оборони України щодо зміни назви Національного університету оборони України імені Івана Черняховського. Про це повідомляє Київська міська рада. 

За словами депутата Київської міської ради, голови Постійної комісії з питань освіти і науки, сім'ї, молоді та спорту Вадима Васильчука, ім'я Івана Черняховського університету було присвоєно указом тодішнього президента України Віктора Януковича, якого у 2019 році український суд визнав винним в державній зраді та в пособництві російській федерації. 

«Іван Черняховський був знаним радянським воєначальником, проте на території України в 1921-1923 роках брав участь в боротьбі проти українських повстанців. Крім цього підрозділи, які під його командуванням увійшли в Східну Пруссію, відзначались абсолютно жорстоким та нелюдським ставленням до мирного населення. Тому Національний університет оборони України не може мати його ім'я», – пояснює він.

Читайте також: У столиці відкриють арт-об’єкт, що символізуватиме єдність Києва та Харкова

«На жаль, події історії повторюються, і зараз окупанти жорстоко знущаються з мирних українців. Необхідно раз і назавжди позбутись назв радянського та московського періоду, оскільки це своєю чергою сприятиме розвитку української історичної свідомості», – підсумовує Васильчук. 

Нагадаємо, Кабінет міністрів перейменував театр імені Лесі Українки у Києві. Тепер замість назви «Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки» він називатиметься «Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!