Київ

У Києві реставрують найстарішу вивіску магазина столиці

858 0
Уперше її встановили на фасаді будинку на Костянтинівській, 24 у 1956 році.

У Києві фонд «Має Значення», який раніше реставрував двері в історичних будинках Маріуполя, відновлює найстарішу вивіску магазина столиці. Про це розповів засновник фонду Ярослав Федоровський.

Роботи над історичною вивіскою 1956 року «Квіти» вийшли на фінальну пряму – фахівці розповіли, що при реставрації зіткнулися із масою труднощів, зокрема очищенням, яке стало другим за майже 70 років (вперше очистили на наступний день після вибуху на ЧАЕС).
 
Також працівники фонду усунули злами, звільнили від зайвих слідів фарби, які з'явилися від дій ремонтників, які перефарбовували будинок на вул. Костянтинівська, 24, пофарбували наново вивіску, точнісінько підібравши тон кожного виду фарби, які був ідентичний оригінальній та підготували кріплення для тримання на висоті.
 
Наразі фонд разом з партнерами розпочали завершальний етап робіт – монтаж освітлення.
 
Презентують вивіску 1 липня о 19:00 біля будинку 24 на вулиці Костянтинівській.
 

Фото: Ярослав Федоровський / Facebook

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!