У Києві спостерігається погіршення якості повітря

3231 0
Міська влада рекомендує обмежити перебування на вулиці.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Києві станом на 15:00 спостерігається погіршення якості повітря, зафіксовано наближення до гранично допустимої концентрації зважених часток (пилу). Про це повідомляють в Управлінні екології та природних ресурсів, передає КМДА. 

«Джерело утворення пилу знаходиться за територіальними межами міста. Підвищення концентрації відбувається за рахунок переміщення повітряними масами пилу з південно-східного напрямку», – пояснюють там. 

На лівому березі вміст зважених часток складає 392 мкг/м3, на правому – 339 мкг/м3 (гранично допустима концентрація – 500 мкг/м3). Перевищення ГДК решти забруднюючих речовин, за якими здійснюються спостереження (оксид та діоксид азоту, оксид сірки, озон, формальдегід, оксид вуглецю, сірководень), не виявлено. Радіаційний фон перебуває в межах норми.

Читайте також: У Києві змінюють формат перепусток на транспортні засоби через часті підробки 

До поліпшення ситуації зі станом повітря рекомендовано:

  • закрити вікна вдома;
  • не виходити зайвий раз на вулицю;
  • пити багато води;
  • якщо є очищувач повітря, то увімкнути його на максимум.

 

Слідкувати за станом атмосферного повітря та радіаційним фоном в режимі реального часу можна за посиланням

Нагадаємо, Київська міська військова адміністрація заборонила проводити масові заходи у Києві в період з 22 до 25 серпня у зв'язку з високою ймовірністю ракетних обстрілів міста російськими окупантами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!