У Києві тимчасово не стягуватимуть плату за паркування на муніципальних майданчиках

1621 0
Перед тим, як відновити плату, столична влада повідомить містян завчасно.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У столиці тимчасово призупинили оплату паркування на майданчиках КП «Київтранспарксервіс». Ці зміни відображені у додатку «Київ Цифровий». Про це повідомляють в КМДА. 

«Такий тимчасовий захід пов’язаний із судовим процесом щодо вартості паркування, який наразі триває. Інспектори з паркування не штрафуватимуть водіїв за несплату паркування», − пояснюють там. 

Водночас місто закликає автовласників паркуватися відповідно до Правил дорожнього руху, в спеціально відведених для цього місцях. Адже за порушення правил дорожнього руху передбачені штрафи, які ніхто не скасовував.

«Перед тим, як відновити плату за паркування, столична влада повідомить містян завчасно», − додають в КМДА. 

Читайте також: На сайті президента підтримали петицію про заборону в’їзду росіян в Україну протягом півстоліття

Крім того, міській адміністрації звертають увагу, що на вулицях міста працюють «паркувальники-шахраї», які вимагають у водіїв готівку. Про такі випадки треба повідомляти поліцію.

Додамо, що ціна паркування у різних точках Києва відрізняється. У першій зоні, до якої входить центральна частина міста, воно коштує 35 грн/год. У другій зоні, до якої входять, наприклад, території біля ряду торгових центрів, 25 грн/год. У третій зоні – 5 грн/год. 

Нагадаємо, через воєнний стан у Києві втричі зменшилась кількість туристів. Так, за І півріччя 2022 року столицю відвідали 98 тис іноземців, що втричі менше, ніж за аналогічний період 2021 року (308,3 тисяч осіб). 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!