У Києві відкрили Центр допомоги та підтримки для переселенців із Краматорська

1274 0
Усього в Києві налічується 185 697 внутрішньо переміщених осіб, із них 31 765 дітей.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Дарницькому районі столиці відкрили Київське відділення Краматорського територіального центру соціального обслуговування населення. Участь у заході взяли перший заступник голови КМДА Микола Поворозник та мер Краматорська Олександр Гончаренко.

Джерело: КМДА

«Сьогодні, коли українці змушені залишати домівки і їхати у більш безпечні місця, ми не можемо кидати їх наодинці з проблемами, а маємо єднатися і долати разом великі і невеликі проблеми», – зазначив Поворозник.

За його словами, усього в Києві налічується 185 697 внутрішньо переміщених осіб, із них 31 765 дітей. У Дарницькому районі зареєстровано 30 597 внутрішньо переміщених осіб, у тому числі – 5 206 дітей. Із міста Краматорськ зареєстровано 791 особу.

Читайте також: Київську область вночі атакували дронами-камікадзе

За словами мера Краматорська, центр надає послуги для переселенців з міста, які проживають в столиці та Київській області. Мова, зокрема, про реєстрацію мешканців, інформаційно-консультаційні послуги юриста та психолога, допомогу з працевлаштуванням. Також в центрі працює дитячий центр та надається гуманітарна допомога. 

Крім того, в одній будівлі з Центром розпочала роботу амбулаторія сімейної медицини, де будуть вести прийом лікарі з Краматорська. Тут працюватимуть два педіатри та два лікарі сімейної медицини.

Київське відділення Краматорського територіального центру соціального обслуговування населення розташоване за адресою: вул. Завальна, 1в.

Графік роботи: понеділок – п’ятниця з 9:00 до 17:00; субота з 9:00 до 15:00; неділя – вихідний.

Нагадаємо, влітку у Львові запрацював центр підтримки переселенців «Я – Маріуполь». У ньому людям надають гуманітарну, інформаційну, консультаційну, медичну та психологічну допомогу.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!