Київ

У Києві відкриють офіс Міжнародного кримінального суду

749 0
Перше представництво Міжнародного кримінального суду відкриють у столиці.
ФОТО: ОФІС ГЕНЕРАЛЬНОГО ПРОКУРОРА УКРАЇНИ / TELEGRAM

ФОТО: ОФІС ГЕНЕРАЛЬНОГО ПРОКУРОРА УКРАЇНИ / TELEGRAM

Сьогодні, 23 березня в будівлі Міжнародного кримінального суду в Гаазі Генеральний прокурор Андрій Костін з Секретарем МКС Пітером Льюїсом підписали Угоду про відкриття Представництва Міжнародного кримінального суду в Україні. Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.
 
Генпрокурор Андрій Костін назвав підписання документа ще одним кроком у забезпеченні повної відповідальності за міжнародні злочини, скоєні на території України.
 

«Це лише початок, але вагомий початок. Переконаний, ми не зупинимося, доки всі винні у міжнародних злочинах, скоєних проти України, не будуть притягнуті до відповідальності. Включно з вищим військово-політичним керівництвом злочинного режиму рф», – заявив Костін після підписання документа.

 

Генпрокурор також наголосив, що «МКС та Офіс прокурора МУС Каріма Хана невтомно стоять на варті правосуддя».

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента росії володимира путіна, а також уповноваженого з прав дитини марії львової-бєлової.

Тепер путіну загрожує арешт у країнах, які ратифікували Римський статут та визнають юрисдикцію суду. Це більше ніж 120 країн.

Як повідомлялося раніше, за інформацією української розвідки, після рішення МКС у кремлі шукають наступника путіна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!