Київ

У Києві викрили колаборантку, яка поширювала пропаганду у TikTok

551 0
Жінка діяла у складі мережі прокремлівських пропагандистів

Служба безпеки нейтралізувала ще одну мережу прокремлівських пропагандистів, які діяли у різних регіонах України. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що підозрювані публічно виправдовували збройну агресію РФ та закликали до захоплення всієї території нашої держави. Для проведення інформаційних диверсій фігуранти створили десятки спеціалізованих профілів у відеохостингу YouTube та популярних соцмережах.

«У Києві викрито місцеву жительку, яка вихваляла Путіна та війну РФ проти України. Для поширення ворожої пропаганди вона зареєструвала анонімну сторінку в TikTok, де публікувала свої антиукраїнські дописи», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що переважна більшість аудиторії інтернет-ресурсу — це жителі Росії. Наразі тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

За ч.2 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) підозрюваній загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала на Київщині жінку, яка на початку повномасштабного вторгнення РФ намагалася допомагати росіянам захопити столицю. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!