У Києві запускають навчальний процес та відновлюють роботу ЦНАПи

1173 0
Столиця України оживає попри воєнний стан.

Від сьогодні, 28 березня, відновлюють роботу Центри надання адміністративних послуг міста Києва. Зокрема, видаватимуть готові вже документи та надаватимуть консультації з загальних питань. Про це повідомляє перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Інформацію щодо роботи ЦНАП, готовності та можливості отримання ID-картки, закордонного паспорта громадянина України, посвідок на постійне та тимчасове проживання, поданих через центри надання адміністративних послуг міста Києва можна отримати телефоном», каже він.

ЦНАПи працюватимуть з 10:00 до 16:00. 

Читайте також: Четверо працівників «швидких» в Києві отримали поранення за час війни 

Також із 28 березня заклади загальної середньої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти Києва відновлюють навчання в онлайн-форматі. Мета дистанційного навчання під час війни – не лише засвоєння нових знань, а й психологічна підтримка, спілкування, перемикання уваги дітей. 

«Ми приймали це рішення, спираючись на думку фахівців, перш за все, психологів, які підтримують відновлення навчального процесу. Викладачі отримали чіткий сигнал – навчання в даних умовах має бути без негативних оцінок або об’ємних домашніх завдань – воно повинно стати допомогою дитині, а не черговим стресом та хвилюваннями. Зараз не час фокусуватися тільки на вивченні нового матеріалу. Заняття мають бути орієнтованими і на повторювання – це буде ефективніше»,  каже заступник голови КМДА Валентин Мондриївський. 

Читайте також: «Такого спротиву світ ще не бачив». Режисер із Києва про єдність і боротьбу за свою землю

Також заступник голови КМДА нагадує, що місто має достатній досвід та потужну базу для організації дистанційного навчання ще з часів карантинних обмежень. 

Нагадаємо, столиця України поступово повертається до активного життя. Зокрема, у Києві відкрились сотні магазинів та кав’ярень, ярмарків, ринків, салонів краси тощо. Окрім цього, сьогодні в місті завершили опалювальний сезон.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!