СБУ затримала соратника Медведчука, який готувався до повалення конституційного ладу

2613 0
Він координував свої дії з російськими спецслужбами.
володимир путін і віктор медведчук, позаду – стенд партії "Український вибір",  учасника якої 5 травня затримала СБУ

володимир путін і віктор медведчук, позаду – стенд партії "Український вибір", учасника якої 5 травня затримала СБУ

У Києві затримали одного з лідерів партії Віктора Медведчука «Український вибір». Він готувався до повалення конституційного ладу в Україні. Про це повідомляє Служба безпеки України. 

«У Києві контррозвідка СБУ затримала одного з лідерів партії Медведчука «Український вибір». За даними слідства, він займався підготовкою до повалення конституційного ладу в Україні, координуючи свої дії з російськими спецслужбами», – пояснюють у відомстві. 

СБУ не називає імені затриманого, однак за даними джерел УП в правоохоронних органах, його звуть Олександр Тарнашинський.

За даними Служби безпеки, зловмисник розробив концепцію «народного самодержавства», яка передбачала насильницьке захоплення влади, знищення фінансово-економічної системи та зміну держкордону. Ці ідеї просували через розгалужену мережу підконтрольних громадських організацій.

Також вдалося встановити, що у 2014 році зловмисник звертався до адміністрації президента РФ щодо особистого прийому з метою «доповісти» про підготовку заходів підривної діяльності в Україні.

Під час обшуків за місцями перебування затриманого правоохоронці виявили документацію та печатки «громадських організацій»; заборонену символіку; лист з адміністрації президента рф про отримане звернення; комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та чорнові записи з доказами злочинних дій.

Читайте також: Несправжній Козак. Що буде з майном соратника Медведчука у Львові

Крім того, СБУ заблокувала діяльність потужного проксі-центру спецслужб рф, який використовували для кібератак на державні інформаційні ресурси України та поширення ворожої пропаганди.  

Нагадаємо, у Львові суд наклав арешт на корпоративні права, рахунки, на яких понад 40 млн грн, та на суб’єкти господарювання, що належать родичам депутатів від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука та Тараса Козака. Ще у травні 2021 року генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді голові політради партії Опозиційної платформи «За життя» Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!