У Києві з’явився новий ландшафтний заказник

1638 0
Його орієнтовна площа становить 10,31 га.
Природна територія «Совська Пронька». Фото: з відкритих джерел

Природна територія «Совська Пронька». Фото: з відкритих джерел

У Солом’янському районі Києва оголосили ландшафтним заказником місцевого значення природну територію «Совська Пронька».

Джерело: Київська міська рада

Територія проєктованого заказника розташована між вулицями Колосковою, Крутогірною, Яблуневою, Сигнальною та провулком Яблуневим. Орієнтована площа заказника становить 10,31 га.

За словами депутата Київської міської ради Володимира Кравця, рішення розробили спільно з ОСН «Совки» задля збереження зеленого масиву, як єдиного та взаємопов'язаного ландшафту.

«На зазначеній місцевості бере свій початок річка Совка, тому необхідно унеможливити забудову природної території та сприяти оздоровленню довкілля в рамках міської екологічної стратегії. Ми маємо забезпечити ефективне функціонування коридорів екологічної мережі міста Києва, а також захистити цінні природні комплекси та угрупування рідкісних рослин та тварин», – зазначив він.

Читайте також: У центрі Херсона розгорнули українські прапори 

Депутат додав, що оголошення природної території ландшафтним заказником зумовлено комплексним підходом до збереження природного середовища.

Нагадаємо, у Деснянському районі Києва «Озеро Алмазне» оголосили ландшафтним заказником місцевого значення. Відповідне рішення підтримали депутати міської ради.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!