У Києві з’явився ще один ландшафтний заказник місцевого значення

999 0
Його територія включає озеро та прибережно-захисну смугу біля нього площею 185,3 га.
Фото: Євгенія Кулеба у Facebook

Фото: Євгенія Кулеба у Facebook

У Деснянському районі Києва «Озеро Алмазне» оголосили ландшафтним заказником місцевого значення. Відповідне рішення підтримали депутати міської ради.

Джерело: КМДА

«Важливо зберегти цей острів біорізноманіття та охолодження як єдиний цілісний та взаємопов’язаний ландшафт з усіма його компонентами. Озеро Алмазне та його прибережна смуга є невід’ємною складовою екосистеми столиці, тому важливо захистити її від знищення та забезпечити ефективне функціонування коридорів екологічної мережі», – зазначила депутатка Київської міської ради, секретарка постійної комісії з питань екологічної політики Євгенія Кулеба.

За її словами, у прибережній смузі озера ростуть три види рослин, які занесені до Червоної книги України. Також на території об’єкта мешкають плазуни, птахи та ссавці, які охороняються Бернською та Боннською конвенціями. Ця зона належить до водно-болотних угідь, які є місцем гніздування великої кількості птахів, а також природним середовищем живлення найбільшого орла Європи – орлана-білохвоста, якого занесено до Європейського Червоного списку, міжнародної та української Червоних книг.

Читайте також: У Києві перейменували ще понад 40 вулиць

Територія заказника включає озеро та прибережно-захисну смугу біля нього площею 185,3 га. 

Нагадаємо, раніше депутати Київської міської ради ухвалили рішення про створення ландшафтного заказника «Протасів Яр». Над відповідним проєктом рішення депутати працювали разом з активістом Романом Ратушним, який боровся за збереження Протасового Яру зеленою зоною столиці та який героїчно загинув, захищаючи Україну від російської агресії.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!