Київ

У Київраді почали працювати над процедурою погодження ескізів муралів на будівлях міста

442 0
До складу комісії мають увійти депутати, посадовці і представники громадськості.
Фото: Асоціація родин захисників «Азовсталі»

Фото: Асоціація родин захисників «Азовсталі»

У Київській міській раді планують затвердити процедуру погодження ескізів та локацій розміщення монументальних розписів у Києві. Такий проєкт рішення підтримали 19 березня на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань збереження та захисту культурної спадщини.

«Заплановано створити відповідну комісію до якої буде залучено експертів у галузях мистецтвознавства, мовознавства, краєзнавства, архітектури та охорони пам’яток. Така синергія та об'єднання зусиль нададуть можливість врегулювати надзвичайно актуальне в місті Києві питання погодження ескізів та локацій розміщення монументальних розписів на будівлях і спорудах міста. Прийняття проєкту рішення дозволить визначити склад комісії, її повноваження та порядок роботи з метою глибокого фахового вивчення питань щодо можливості створення нових муралів», – наголосив Ярослав Федоренко, депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань збереження та захисту культурної спадщини.

Він додав, що до складу комісії увійдуть депутати, представники КМДА, постійних комісії Київради, громадськість.

Нагадаємо, у столиці введено тимчасову заборону на створення нових муралів до моменту розробки та затвердження Київською міською радою прозорого та відкритого механізму погодження ескізів монументальних розписів. Перед цим петиція з вимогою створити механізм затвердження ескізів муралів набрала необхідні для розгляду 6 тисяч підписів.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!