Київ

У «Київзеленбуді» порахували середній вік столичних дерев, більшість можуть визнати старими

779 0
Комунальники запрошують киян долучитися до розробки нових правил утримання зелених насаджень.

Середній вік дерев у Києві становить 40-60 років. Це вік, коли за чинними правилами дерева можуть визнавати старими та видалити. Про це повідомляє «Київзеленбуд».

Так склалося тому, що до 1970-х років в місті масово висаджували дерева одного віку під час будівництва нових мікрорайонів та щоб швидко «відтворити естетику простору».

«Для прикладу тополя чи акація, яка росте на вашій вулиці  45 років, досягла своєї вікової межі. А дуб, сосна, липа чи каштан вважаються віковими з 60 років.  Для парків та скверів вік трохи збільшується. Тобто якщо діяти лише по цій букві закону, то слід видалити більшість дерев Києва. А ми проти цього!», - пояснює генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Він запевнив, що «бездумно» видаляти дерева не будуть, але потрібно змінити підхід для оцінки їхнього стану. Для цього хочуть створити робочу групу. «Київзеленбуд» звернувся із відповідним листом до комісії Київради з питань екологічної політики.

Громада може надсилати свої пропозиції до зміни Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України на електронну пошту комунального об’єднання [email protected]

Нагадаємо, у Київській міській раді планують затвердити рекомендації по догляду за кронами дерев у місті.

Додамо, у Києві продовжують створювати онлайн-мапу дерев. Для чого та як виглядатиме – читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!