Київ

У Києві створюють онлайн-мапу дерев. Уже оцифрували 23 тис. зелених насаджень

896 0
Мапу викладуть у відкритий доступ після завершення дії воєнного стану.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Києві поновили роботу з наповнення онлайн-мапи дерев, які перебувають на балансі міста. Станом на 13 квітня у столиці оцифрували майже 23 000 зелених насаджень. Про це повідомили у Київській міській раді.

У міськраді розповіли, що мапа буде викладена у відкритий доступ після завершення дії воєнного стану. Онлайн-ресурс міститиме фотографію кожного "оцифрованого" дерева, інформацію про його місцезнаходження з прив’язкою до точних координат, вид, діаметр стовбуру, висоту та стан. Мапа була розроблена Управлінням екології та природних ресурсів КМДА спільно з КП "ГІОЦ".

«Ідея "оцифровувати" міські дерева не нова. Подібні карти створюються у багатьох мегаполісах світу, зокрема у Нью-Йорку, де міська онлайн-мапа дерев містить інформацію про понад 850 000 зелених насаджень», – зазначили у Київраді.

Також у повідомленні додали, що торік у Києві попри воєнний стан висадили 5 994 дерев, понад 61 000 кущів та 7,3 млн квітів.

Читайте також: навколо озера на Позняках планують облаштувати парк. Фото проєкту

Також нещодавно у Київській міській раді підтримали проєкт рішення щодо рекомендації по догляду за кронами дерев у столиці. Це стосується обрізання, яке здійснюють у тому числі непрофесійні організації, що призводить до пошкодження дерев та вразливості до шкідників. Норми, які діють зараз, визнали застарілими з огляду на європейський досвід.

Раніше ми писали, що у парку на вулиці Прирічній в Оболонському районі Києва висадять нові дерева на місці вирубаних. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!