У лікарні швидкої допомоги через спеціальний мікроскоп 18-річному хлопцеві пришили заново пальці

1958 0
Після реабілітації рука Володимира працюватиме повноцінно.
Фото: Олег Самчук

Фото: Олег Самчук

У Львівській лікарні швидкої допомоги зробили мікрохірургічну реконструкцію правої кисті на рівні пальців. Пришити пальці 18-річному хлопцеві вдалося з допомогою швейцарського обладнання, яке віднедавна є в закладі. Про це повідомив головний лікар Олег Самчук.

Читайте також: У Львівській лікарні швидкої допомоги провели першу трансплантацію

«Володимиру 18 років. Він взяв до рук болгарку та через необережність лезо натрапило на пальці. Чотири з них лишилися триматися на шматочках шкіри. За менш як дві години хлопець з Немирова домчав до Львова. Його екстрено взяли до операційної. Понад чотири години знадобилося нашим лікарям, аби зібрати і зафіксувати кисті, зшити дрібні судини, нерви та сухожилля. Робили вони це за новою методикою, застосовуючи спеціальний мікроскоп, що дає багатократне збільшення зображення та дозволяє хірургові оперувати за допомогою мікрохірургічних інструментів», – розповів Олег Самчук.

Читайте також: У львівській лікарні швидкої допомоги вперше провели операцію на відкритому серці. Відео

Операція пройшла успішно – кровотік і фунції пальців повністю відновлені. Після реабілітації рука Володимира працюватиме повноцінно.

«Я дякую завідувачу Першого хірургічного відділення Гнатові Геричу, асистентам Петру Домбровському, анестезіологу Степану Гудзану та медсестрам, завдяки фаховості яких наші пацієнти усміхаються», – зазначив головний лікар.

Про те Як зміниться Львівська лікарня швидкої допомоги читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!