У ЛКП «Лев» пояснили ситуацію із будівництвом притулку для тварин

2015 0
У найближчі роки притулок не будуватимуть.
Фото: Іра Шелест/ЛКП Лев

Фото: Іра Шелест/ЛКП Лев

6 березня виконавчий комітет ЛМР передав ЛКП «Лев» проєктну документацію на створення притулку для тварин. У ЛКП пояснили, що насправді наразі не планують зводити притулок.

Читайте також: Кудлаті вихованці ЛКП Лев у пошуках дому. Фото

«У найближчі роки ми не плануємо будувати притулок, адже законодавство України доволі лояльне до власників тварин, які викидають своїх чотирилапих улюбленців або небажаний домашній приплід на вулицю. Збудувавши притулок на 600 тварин, ми заповнимо його за місяць, і постане питання, куди розмістити інших тварин, що залишилися і продовжують надходити у місто. Вихід, як то будувати ще один притулок, є фінансово недоцільним, а евтаназія тварин для створення нових місць категорично неприйнятна для ЛКП «Лев», – пояснюють на підприємтсві.

У ЛКП «Лев» зазначають, що програма «вилов-вакцинація-стерилізація-прилаштування» або відпуск тварин на місце вилову, що діє у Львові з 2015 року, довела свою ефективність. Кількість вуличних собак зменшилася на третину та продовжує зменшуватися завдяки активній адопції тварин у нові родини.

«До часу, поки Україна належить до країн неблагополучних по сказу, нам вкрай потрібні вакциновані та стерилізовані муніципальні собаки. Вони утримують кормову базу та не допускають масового надходження у місто диких тварин, котрі, в свою чергу, несуть загрозу зооантропонозів. Вуличні коти як частина екосистеми міста виконують надважливу дератизаційну функцію», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Львів'ян запрошують долучитись до благодійного аукціону для допомоги чотирилапим

До того ж, додають в ЛКП, утримання притулку європейського типу на 600 тварин коштуватиме 50 мільйонів гривень на рік та стане важким фінансовим навантаженням для бюджету міста.

Тож після коригування переданої документації ЛКП «Лев» розпочне забудову ділянки, але не притулком, а, по-перше, центром кремації тварин. Потім буде збудована сучасна ветеринарна клініка з грумінг-салоном та перетримкою тварин, адже в районі Рясне та Рясне-2, де планується будівництво, такого закладу немає. Також тут збудують тренувально-вигульний майданчик для собак із виставковим полем, якого немає у Львові та центр Адопції та продовженої перетримки безпритульних тварин з ЛКП «Лев».

Читайте також: У Парку культури облаштують тренувально-вигульний майданчик для собак

Щодо притулку, то, кажуть в ЛКП «Лев», його обов'язково побудують, але лише тоді, коли кожен господар буде максимально відповідально ставитися до свого домашнього улюбленця. Розміщення тварини у такому закладі має стати крайнім рішенням у безвихідних ситуаціях, а не сприянням для бажання позбутися собаки чи кота, які стали непотрібними, кажуть на підприємстві.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!