«Львівобленерго» відключатиме світло для промисловості. Що з побутовими споживачами

7338 0
Сьогодні за графіком відключення світла проводитимуть для промислових підприємств.
Фото: 5 канал

Фото: 5 канал

Сьогодні, 20 жовтня, на Львівщині ввели рафік обмеження споживання електричної енергії та графік обмеження потужності для промислових споживачів. Таке рішення прийнято згідно з розпорядженням головного диспетчера РДЦ Західного регіону НЕК «Укренерго».

Джерело: «Львівобленерго»

Усіх тих промислових споживачів, що внесені до графіку, повідомлили про ситуацію. Вони повинні виконати доведені обсяги зниження. Додаткова інформація розміщена за посиланням.

Читайте також: Як львів'яни економлять електроенергію. Поради і правила

Водночас стосовно побутових споживачів наразі немає інформації про введення графіку відключень на Львівщині. Мешканців просять зберігати спокій і користуватись офіційними джерелами інформації.

Нагадаємо, що через російські атаки на українську енергетичну інфраструктуру у четвер, 20 жовтня, по всій Україні вводитимуть обмеження постачання електроенергії. В НЕК «Укренерго» зазначили, що де саме та в який час, можна дізнатися на сайтах операторів розподільчих мереж (обленерго). Відключення будуть почергові, тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин. 

Напередодні Володимир Зеленський провів стратегічну нараду щодо питань безпеки на об‘єктах енергопостачання, в ході якої обговорили заходи для ліквідації наслідків у разі виведення з ладу енергосистеми України. Також президент поставив завдання оперативно створити мобільні пункти живлення для критичної інфраструктури міст, селищ і сіл. В «Укренерго» повідомили, що не застосовували примусових відключень електроенергії, оскільки в частині регіонів вдалося суттєво знизити споживання електрики. Однак, якщо у Києві та центральних областях зафіксували економію, то на заході та півдні країни, навпаки, використання електроенергії зросло.

Раніше очільник Львівської ОВА Максим Козицький закликав мешканців області зменшити споживання електроенергії та користування електроприладами у певні години, щоб у роботі електромереж не виникало перебоїв та не довелося робити примусові відключення.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!