У Львівобленерго пояснили, як зараз відбуваються відключення світла у області

4406 0
«Укренерго» змінило підхід до застосування відключень.
Tim Gouw/ the pexels

Tim Gouw/ the pexels

Графіки відключень, оприлюднені на офіційних ресурсах «Львівобленерго», залишаються чинними. Однак «Укренерго» змінило підхід до застосування відключень: щодня приходить інформація про години доби, коли будуть застосовувати відключення, а коли електроенергія буде. У «Львівобленерго» пояснили, як саме це відбувається. 

Наприклад, 13 червня графіки погодинних відключень будуть діяти з 20 до 22 години, за даними «Укренерго». Це означає, що електроенергія буде відсутня у тих, в кого за погодинним графіком у цей день (середа) і час (з 20 до 22 години) заплановані відключення. В інші години доби відключень не планується. 

«Ми залишаємось на тому самому графіку для кращого інформування наших споживачів та щоб ви могли спрогнозувати свій робочий день. Щодня на наступну добу ми отримуємо розпорядження НЕК “Укренерго” про введення відключень у визначені години, але відповідно до графіку. І про це ми повідомляємо на наших офіційних ресурсах.  Ситуація може покращитись, якщо ми всі разом будемо розумно використовувати електроенергію і в цей час буде достатня кількість генеруючих установок, тоді вимкнення в ці години може не відбутись», — зазначив технічний директор ПрАТ «Львівобленерго» Роман Іванців.   

Графіки погодинних відключень для Львова та області розроблені максимально рівномірно для споживачів, щоби мінімізувати тривалі відключення.

Читайте також: Графіки погодинних відключень на Львівщині

«Наразі дотримується рівномірне відключення споживачів. Але знову ж таки, просимо поставитись з розумінням, адже ми не можемо планувати і спрогнозувати конкретні ліміти чи конкретні команди диспетчера НЕК “Укренерго”, які будуть надані в межах певного календарного дня. Якщо ми не зможемо виконувати команди диспетчера, щоб збалансувати систему, будуть застосовані аварійні відключення, які непрогнозовані. Лише спільними зусиллями ми зможемо втримати той крихкий баланс в енергосистемі, і, як наслідок, збільшити час наявності електричної енергії в наших домівках та на підприємствах», — зазначив перший заступник голова ЛОВА Андрій Годик.

Побутових споживачів закликають максимально зменшити використання в пікові години (вранці з 07:00 до 10:00, та ввечері з 17:00 до 23:00), а також перенести використання енергоємних приладів на денний період з 10:00 до 17:00 — саме в ці години ліміти, які надаються для Львівської області, є доступнішими для проходження більшого споживання. 

Читайте також: Взимку в Україні світла та тепла може не бути по 20 годин на добу

Зазначимо, одним із основних джерел інформації про відключення та графіки є офіційний сайт «Львівобленерго», розділ «Чому немає світла». За допомогою сервісу пошуку діючих відключень користувачі отримують інформацію про час початку і закінчення перерви в електропостачанні із зазначенням назви населеного пункту, вулиці, будинку та причини знеструмлення.

Повідомлення з інформацією про перерви в електропостачанні за своїми особовими рахунками в автоматичному режимі отримують користувачі чат-ботів «Львівобленерго» у Viber/Telegram. 

Дізнатися свою групу відключень ви можете за допомогою: 

  • чат-боту «Львівобленерго» у Viber (для побутових споживачів)

  • чат-боту «Львівобленерго» у Telegram (для побутових споживачів)

  • чат-боту «Львівобленерго Бізнес» у Viber (для юридичних споживачів)

  • чат-боту «Львівобленерго Бізнес» у Telegram (для юридичних споживачів)

Також інформація доступна на сайті «Львівобленерго», розділ «Чому немає світла».  На сайті з допомогою пошуку діючих відключень можна отримати інформацію про знеструмлення в режимі реального часу. 

Детальніше про те, чи можливий повний блекаут, що чекає на українців взимку, як підготуватися бізнесу, що має зробити кожен українець, а що держава читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!