У «Львівобленерго» внесли зміни в графіки відключень світла

133062 0
Станом на ранок «Львівобленерго» застосовує одну групу графіка погодинних відключень.
ФОТО: UNSPLASH

ФОТО: UNSPLASH

Зранку 12 грудня ліміти, які довів диспетчер енергосистеми для Львівщини, покривають близько 55% від потреб Львівщини. Станом на ранок «Львівобленерго» застосовує одну групу графіка погодинних відключень. Якщо навантаження на енергосистему зросте, доведеться задіяти одразу дві групи. Дізнатися, до якої групи належить ваш будинок, можна на сайті «Львівобленерго» у розділі «Чому немає світла». 

Джерело: голова Львівської ОВА Максим Козицький у Telegram, Львівобленерго

«Зважаючи на запитання наших клієнтів додатково інформуємо: якщо у графіку відключень вказано «Можливе відключення» (білий колір), то за Вашою адресою є ймовірність відсутності електроенергії. Це залежить від ситуації в енергосистемі України та отриманих розпоряджень стосовно обмеження потужності від НЕК «Укренерго»», – йдеться у повідомленні.

Для кращого сприйняття інформації, у графіку години відзначені кольорами:

  • зелений колір — електроенергія подається;
  • помаранчевий колір — електроенергія відсутня;
  • білий колір — можливе відключення у разі необхідності.

Читайте також: Негода у Львові повалила дерева та ускладнила рух. Фото

Електроенергія. Через обледеніння та обриви проводів, обледеніння дерев та їхнє падіння на лінії електропередач у Львівській області повністю знеструмлені 25 населених пунктів, ще 57 – частково. Найбільше – у Львівському та Яворівському районах. Щоб відновити електропостачання, залучили 67 бригад та понад 100 одиниць техніки. За вчорашній день після аварійних відключень відновили електропостачання у 62 населених пунктах.

Також обленерго нагадує, як потрібно поводитись біля місць обриву проводу лінії електропередачі. Зокрема, не наближайтесь до цього місця на відстань ближчу за вісім метрів, адже в такому випадку можна отримати смертельний удар струмом. Відходьте з небезпечної зони «гусячим кроком» – зведіть ступні ніг разом, не відривайте їх одна від одної та від землі і пересувайтеся дрібними ковзаючими кроками.

Про пошкоджені електромережі повідомте у кол-центр:

  • 0-800-30-15-68
  • 067-333-15-68
  • 050-460-15-68
  • 093-170-15-68
  • (032) 290-75-68.

Повітряна тривога. Сповіщень про повітряну тривогу в області не було.

Переселенці. Двома евакуаційними потягами на Львівщину прибули ще 67 людей. Чотирма поїздами зі Львівщини у Перемишль вирушили 512 осіб.

Підозрілі звернення. Поліція області опрацювала 1343 звернення щодо підозрілих людей та об’єктів.

Кордон. На всіх переходах у Львівській області на виїзд за добу оформили 16 тисяч 11 людей. На в‘їзд – 19 тисяч 17, з них українців – 18 тисяч 245.

Станом на 10:00 на пунктах пропуску є черги із транспортних засобів:

  • «Рава-Руська» та «Грушів» – вантажівки в обох напрямках;
  • «Шегині» – легкові автомобілі, вантажівки та автобуси по обидві сторони кордону;
  • «Краківець» – вантажівки та автобуси по обидві сторони кордону;
  • «Угринів» – вантажівки на виїзд;
  • «Смільниця» – вантажівки на в'їзд.


Нагадаємо, у Львові через обледеніння та пориви контактної мережі другий день не курсують трамваї та тролейбуси. За вчора в місті впало 119 дерев.

Антоніна Костик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!