У львівські школи наберуть більше сторожів, щоб забезпечити доступ в укриття

987 0
Рішення стосується усіх шкіл Львівської громади.

У Львові збільшили штат шкільних сторожів. Додаткові працівники потрібні для того, щоб забезпечити постійний доступ до захисних укриттів. Про це розповіли у Львівській міській раді.

«Перш за все, йдеться про нічних сторожів, які будуть завжди на місці і відкриватимуть мешканцям шкільні укриття під час повітряної тривоги (зокрема, вночі та на вихідних). Сьогоднішнє рішення виконавчого комітету дасть можливість школам забезпечити повноцінний доступ до укриттів», – пояснив керівник управління освіти Львова Андрій Закалюк.

За його словами, шкільні укриття у Львові перебувають у хорошому стані і мають виконувати свою соціальну функцію та бути доступними для мешканців. 

Читайте також: Що зміниться в школах Львівщини. Інтерв’ю з головним освітянином Олегом Паскою

Тож у кожну школу Львівської МТГ передбачили по 2 посади сторожів.

Нагадаємо, цьогоріч на облаштування укриттів у міських школах Львова витратили 10 мільйонів гривень. Відтак, учні 127 закладів загальної середньої освіти матимуть змогу навчатись у безпечних умовах, наскільки це можливо у воєнний час.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!