У львівській лікарні відкрили відділення дитячого гемодіалізу

930 0
У відділенні допомагатимуть діткам з нирковою недостатністю.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

У лікарні Святого Миколая, що на вул. Пилипа Орлика у Львові відкрили відділення дитячого гемодіалізу. Тут лікуватимуть діток із хронічними захворюваннями нирок та станами, які призводять до гострої та/або хронічної ниркової недостатності. Про це повідомили у Першому ТМО.

Читайте також: Із львівської лікарні виписали братиків-близнят, що народилися з переплетеними пуповинами

Так, спеціалісти у структурі відділення старшого дитинства надають пацієнтам послуги скринінгу, діагностики, консервативного лікування захворювань нирок. За потреби залучають методи замісної терапії та готують до трансплантації.

Кім того, зазначається, що після проведення сеансів гемодіалізу лікарі відстежують стан пацієнта, коригуючи можливі ускладнення.

У разі потреби звернутися до медиків відділення дитячого гемодіалізу можна телефонувати за номером +380 (63) 964 68 92.  

Читайте також: Медики у Львові сформували штучний стравохід 6-річній дівчинці, яка ненароком випила миючий засіб

Нагадаємо, раніше лікарня Святого Миколая отримала апарат для зупинки кровотеч під час операцій на мозку. Тут лікують евакуйованих постраждалих від війни дітей. Зокрема, госпіталізували 15-річну дівчину Кіру. Ще 15 квітня у Харкові вона у парку потрапила з двома друзями під обстріл фосфорними бомбами. Також лікування отримує 13-річний Святослав з Лисичанська, якому уламок снаряду травмував легеню.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!