У Львові лікують підлітка з Лисичанська, якому уламок снаряду травмував легеню

1498 0
Підлітка у реанімаційному вагоні медичного потяга доправили до лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.
Фото: Перше ТМО Львова

Фото: Перше ТМО Львова

У Першому медичному об'єднанні Львова лікують 13-річного Святослава, якому 4-сантиметровий уламок снаряду потрапив у праву легеню після обстрілу у Лисичанську. Про це повідомили на сторінці лікарні Святого Миколая. 

Читайте також: Львівські медики врятували 10-річного хлопця із мозковою комою та крововиливом у мозок

9 травня у Лисичанську Святослав отримав мінно-вибухове поранення. Уламок потрапив у його шию над правою ключицею, пройшов через всю легеню і зупинився над діафрагмою у нижніх сегментах правої легені. Його мама — молодша медична сестра місцевої лікарні. Вона рукою закрила рану сина та надала першу невідкладну допомогу, після чого хлопця «швидка» відвезла до лікарні у Бахмут. Через деякий час підлітка у реанімаційному вагоні медичного потяга доправили до Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.

«Наші спеціалісти відділення реанімації стабілізували стан хлопця — хірурги взялися провели термінову операцію. Ситуація складна: через розташування уламку виникала загроза видалення легені або сильної кровотечі. Відтак через мінідоступ у 3 см лікарі нашого медоб’єднання Дмитро Грицак та Юрій Король видалили сформовані згустки та сам уламок. Кровотечу вдалося зупинити. Попри усі ризики втручання пройшло успішно», — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Втратила руку, ногу та дитину під серцем. Львівські лікарі надали допомогу важкопораненій жінці з Донеччини

Як розповіли у лікарні, через кілька днів після операції Святослава перевели у загальну палату та дозволили виходити на вулицю.

Нагадаємо, що у дитячу лікарню Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова госпіталізували 15-річну дівчину Кіру. Ще 15 квітня у Харкові вона у парку потрапила з двома друзями під обстріл фосфорними бомбами.

Фото Перше ТМО Львова



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!