У львівській лікарні виходили немовля вагою 700 г з смертельним захворюванням

3553 0
У дівчинки прогресував некротизуючий ентероколіт.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» виходили передчасно народжену дівчинку вагою 700 грам, у якої прогресувало смертельне захворвання – некротизуючий ентероколіт. 

Джерело: «Охматдит»

«Була і пневмонія. Єва довший час знаходилася на штучній вентиляції легень. Не харчувалася два тижні, була на повному парантеральному харчуванні, за нею також постійно спостерігали хірурги», – розповіла завідувач відділення анестезіології та постінтесивної терапії Галина Заремба.

Читайте також: Львівські лікарі врятували 9-місячне немовля з опіками

Як зазначила мама немовляти, зараз дівчинка вже здорова та почала набирати вагу. Дитину вже виписали, вона знаходиться вдома.

Довідка про НЕК: 

Некротизуючий ентероколіт - це захворювання, яке виникає внаслідок тяжкого ураження незрілого кишечника, яке спричинюється поєднаною дією кількох потенційно шкідливих чинників. НЕК є найбільш поширеним захворюванням шлунково-кишкового тракту. Через кілька годин після появи перших клінічних симптомів захворювання може швидко прогресувати з розвитком некрозу кишечника, шоку і смерті.

Нагадаємо, що щелепно-лицеві хірурги Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» прооперували 5-місячну дівчинку із надскладною вродженою вадою верхньої губи, якій було складно навіть їсти. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!