У Львівській лікарні жінка надала рекордну кількість донорського молока у Банк

855 0
Впродовж 6 місяців жінка надала Банку 78,5 літрів молока.
фото: лова

фото: лова

Другий рік поспіль у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі працює Банк грудного молока. За період роботи Банку вдалося зібрати понад 700 літрів завдяки допомозі 72 донорок. Про це повідомили у Львівській ОВА. 

«Для передчасно народжених чи ослаблених дітей грудне молоко — це не лише поживна їжа, але й ліки, адже воно має особливе терапевтичне значення. За період роботи Банку вдалося зібрати понад 700 літрів завдяки допомозі 72 донорок», – зазначила директорка Центру Марія Малачинська.

Одна з донорок-рекордсменок — Мар'яна Казимирович. Свою першу дитину жінка успішно годувала грудним молоком, якого було забагато. Другу дитину Мар'яна народила передчасно: на 28 тижні вагітності. Малеча потрапила до відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Центру і перші дні там отримувала донорське молоко. Та невдовзі молока в мами стало більш ніж достатньо для того, щоб задовольнити потреби своєї дитини. Так жінка стала доноркою грудного молока.

Читайте також: У львівській лікарні відкрили перший банк грудного молока

Впродовж наступних 6 місяців Мар'яна надала Банку 78,5 літрів молока.

Додамо, щоб жінці стати доноркою грудного молока достатньо мати налагоджену лактацію, вдосталь молока, а також бажання поділитися надлишками з іншими малюками. А також треба обов'язково пройти безоплатні обстеження на гепатит B і C, ВІЛ та сифіліс.

Нагадаємо, що 19 грудня 2022 року, у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі відкрили банк грудного молока. Це спеціалізована структура для збору, перевірки, обробки, зберігання та розподілу донорського грудного молока серед новонароджених, які його потребують через медичні покази. Першочергово йдеться про недоношених дітей та хворих доношених дітей.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!